Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

#bitT ujedinjen za budućnost

Erasmus + projekt u Zaragozi

Autor: Antonio Vodopija, 3.c

Prošlogodišnje iskustvo Erasmus mobilnosti u našoj školi ponovilo se i ove godine, ali na potpuno novoj destinaciji – Zaragozi u Španjolska. Trinaestero učenika smjera tehničara za računalstvo i elektrotehničara odabrano je za sudjelovanje, te su po odabiru započeli s pripremama koje su trajale mjesec dana. Fokus priprema bio je na vježbama engleskog jezika, razvijanju komunikacijskih vještina i kulturološkim pripremama kako bismo što bolje upoznali Španjolsku. Osim stjecanja novih znanja i vještina, pripreme su pružile priliku za bolje upoznavanje svih sudionika koji će biti dio ovog iskustva.

Za većinu učenika ovo je bio prvi let avionom u životu. Polazak za Zagreb bio je u pola tri ujutro, gdje je barem put do Zagreba bio dobro poznat. Let iz Zagreba do Amsterdama protekao je ugodno. U Amsterdamu smo kratko čekali drugi let za Barcelonu, koji je ipak bio malo turbulentniji. Aerodrom dr. Franje Tuđmana u Zagrebu nije se mogao usporediti s Amsterdamskim ili pak s aerodromom u Barceloni. Ovo smo posebno shvatili lutajući aerodromom u Barceloni dok smo čekali prtljagu, koja je, čini se imala vlastiti plan putovanja, različit od našeg.

Nakon četverosatnog putovanja autobusom iz Barcelone, stigli smo u Zaragozu, gdje smo imali rezervirana dva apartmana. Prvi apartman bio je za nas deset dječaka, dok su tri djevojke imale svoj zasebni smještaj. Smješteni uz šetnicu, na glavnom gradskom trgu, imali smo lak pristup gradu. Od prvog dana, organizirali smo se kako bismo maksimalno iskoristili vrijeme. Unatoč radnim obavezama, imali smo dovoljno slobodnog vremena za istraživanje grada, druženje, igranje društvenih igara, kartanje Bele svake večeri i uživanje u hrani i piću. Tijekom vikenda domaćini su nam organizirali razgledavanje grada u kojem smo posjetili poznati Zaragozin akvarij slatkovodne ribe i mnoge druge gradske znamenitosti.

Poslovi koje smo obavljali bili su usko povezani s našim strukama, a većina nas izgradila je izvrsne odnose s poslodavcima. Smatram da sam dobio najbolju moguću poziciju – rad na razvoju mobilne aplikacije. Poslodavci su bili educirani, interaktivni i spremni pomoći u maksimalnom iskorištavanju naših potencijala. Pružili su nam prijedloge, upute i izrazili interes za nastavak suradnje nakon završetka projekta mobilnosti. Tijekom dva tjedna vodili su nas kroz proces razvoja aplikacije. Prošli smo kroz brainstorming o  ideji, namjeni i izgledu aplikacije, izradi potrebne tehničke dokumentacije, razvoju specifičnog algoritma i pripremi proizvoda za završna testiranja.

Cijelo putovanje, rad i slobodno vrijeme oblikovali su naše Erasmus iskustvo kao izvrsno, nezaboravno i izuzetno zanimljivo. Nažalost, dva tjedna prošla su brzo, ostavljajući trajan dojam i iskustvo. Svi smo postali odlični prijatelji, stekli smo nove vještine, upoznali novu kulturu i jedva čekamo ponoviti ovo iskustvo s nekom novom destinacijom sljedeće godine.

Fotografije iz arhive škole.